Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul CFR Cluj a pierdut litigiul cu FRF la TAS și i se menține sancțiunea cu șase puncte

ro

02 Feb, 2016 22:41 1497 Marime text
 
Potrivit informațiilor oferite de Federația Română de Fotbal e site-ul oficial, clubul de fotbal CFR Cluj a pierdut litigiul cu FRF la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
 
Astfel, instanța a menținut sancțiunea cu deducere a șase puncte dictată de instanțele sportive naționale pentru încălcarea criteriului financiar.
 
„Tribunalul Arbitral al Sportului (TAS) a oferit astăzi, 2 februarie 2016, soluția definitivă în dosarul 2015/A/4097. Apelul formulat în data de 12 iunie 2015 de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. împotriva deciziei din 22 mai 2015 a Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF a fost respins. Decizia Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF este menținută”, potrivit FRF.
 
Vă reamintim că în mai 2015, comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor a soluționat cererea de apel formulată de gruparea CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârii comisiei pentru acordarea licenței cluburilor. Pe atunci, instanța de fond a decis sancționarea clubului pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair-play financiar, ediția 2014, cu deducerea a 6 puncte din clasamentul Ligii I, în sezonul 2015-2016. Apoi, CFR Cluj a atacat decizia de depunctare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ultima instanță pe linie sportivă. În litigiul de la TAS, Federația Română de Fotbal a fost reprezentată de managerul departamentului juridic, Adrian Stângaciu, și de avocatul Paul Ciucur.
 
„Fără a comenta soluția pronunțată, considerăm că este o decizie injustă, întrucât prin aceasta este înfrânt principiul meritului sportiv, iar rezultatele obținute pe teren de către jucătorii echipei noastre au trecut în plan secund”, a declarat președintele clubului, Iulia Mureșan, citat de site-ul CFR Cluj.


Sursa foto: bzv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii