Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clasa a VI-a dă piept mâine cu Evaluarea Națională

ro

01 Jun, 2015 19:25 973 Marime text
 
6.200 de elevi de clasa a VI-a vor susține prima probă din cadrul Evaluării Naționale, la disciplinele din aria curriculară „Limbă și comunicare” – Limba română și o limbă străină: franceză, engleză, germană. Proba va începe mâine la ora 13:00, iar durata alocării testului este de 60 de minute. Și elevii de clasa a VI-a vor susține evaluarea în sălile în care își desfășoară activitatea în mod curent, fiind așezați în bănci în ordinea obișnuită. Cea de-a doua probă, se va desfășura miercuri și  vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Matematică și Științe ale naturii” – Matematică, Fizică și Biologie.
Testele care vizează evaluarea unor competențe din aria curriculară „Limbă și comunicare” sunt evaluate de echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitatea limba și literatura română și celălalt cu specialitatea limba modernă, iar cele care vizează  evaluarea unor competențe din aria „Matematică și Științe ale naturii” sunt evaluate de echipe formate din trei cadre didactice cu următoarele specialități: matematică, fizică și  biologie. Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului și a instrucțiunilor cuprinse în Caietul cadrului didactic.
Rezultatele individuale obținute la Evaluarea Națională nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Acestea sunt valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea elevilor și a părinților elevului  asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii