Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJPC Constanţa, verificări în cluburi şi cafenele

ro

13 Nov, 2015 14:00 1223 Marime text
În perioada 06-07 noiembrie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a desfăşurat acţiuni de control, ce au avut ca scop respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, în unităţi care prestează servicii de alimentaţie publică de tipul, precum cluburi, baruri, cafenele.
 
Au fost verificaţi 56 operatori economici, iar neconformităţi au fost constatate la 40 dintre aceştia, respectiv 71,4%. S-a verificat în special respectarea prevederilor  Legii 349 din 2002 privind combaterea efectelor consumului produselor din tutun. „La 17 operatori economici prestatori de servicii de alimentaţie publică de tipul celor menţionate mai sus s-a constatat că nu există spaţiu special amenajat pentru fumat care să reprezinte cel mult 50% din suprafaţa spaţiului închis destinat clienţilor. S-a dispus măsura de oprire temporară a activităţii până la remedierea deficienţei”, potrivit unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
 
S-a interzis complet fumatul până la crearea unui spaţiu pentru fumat conform legii, s-a restrâns suprafaţa destinată clienţilor astfel încât să nu se depăşească 100 mp, s-a interzis fumatul la parterul unităţii, iar spaţiul pentru fumători  amplasat la etaj, semnalizat şi dotat conform legii.
 
De asemenea, la o serie de operatori economici a căror spaţii de servire destinate clienţilor erau sub 100 mp s-a constatat  neafişarea la loc vizibil a sintagmelor „În această unitate fumatul este permis” sau „În această unitate fumatul este strict interzis”.
 
Pentru deficienţele constatate pe timpul acţiunilor de control s-au aplicat 38 amenzi contravenţionale şi trei avertismente. În perioada următoare, CJPC Constanţa va continua acţiunile de verificare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii