Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Conturi loveşte din nou CJC nu mai poate finanţa cu niciun leu cluburile sportive

ro

03 Apr, 2015 12:42 2504 Marime text
Potrivit vicepreşedintelui Cristinel Dragomir, cu atribuţiuni de preşedinte după suspendarea lui Nicuşor Constantinescu, cluburile sportive cu care CJC este în litigiu nu mai pot primi bani de la administraţia judeţeană, nici pe Legea 350, nici pe Legea 69.
Practic, niciun club sportiv care face performanţă în judeţ nu mai poate primi bani de la CJC până când nu se vor termina litigiile în instanţă.

„De săptămâna trecută, am deschis o corespondenţă cu ministrul Sportului, personal am vorbit cu doamna ministru Szabo şi am solicitat explicaţii de la ministerele Finanţelor şi Sportului, deoarece regulamentele din Legea Sportului nu au apărut. Prin urmare, pentru că este vorba despre bani publici şi pentru că vrem ca totul să fie transparent, am decis retragerea de pe ordinea de zi a celor şase proiecte care vizează finanţarea cluburilor respective până când vor apărea lămuriri suplimentare sau normele de aplicare a legii. Vrem ca lucrurile să rămână transparente, dar nu avem anexele de la lege“, a explicat Cristinel Dragomir încă după şedinţa extraordinară a CJC de pe 23 martie.

"În cazul în care nu se dă o lege specială, aceste cluburi nu mai pot fi finanţate de la CJC şi trebuie să găsească alte surse de finanţare", a mai spus azi Cristinel Dragomir.

Cluburie cu care CJC-ul este în litigiu încă de anul trecut şi care riscă în acest fel chiar să ajungă la desfiinţare, pentru că nu mai pot primi finţare de la CJC, sunt: Asociaţia Club Sportiv "Şcoala de fotbal Farul Constanţa 2010"; Club Sportiv Volei 2004 (insolvenţă); Club Volei Municipal Tomis Constanţa; Asociaţia Judeţeană de Rugby Constanţa; Directia Judeţeană pentru Sport şi Tineret; Club Sportiv Baschet Club Farul; Club Sportiv Universitar Neptun; Fundaţia pentru promovarea sportului constănţean; Club Sportiv RCJ Farul Constanţa şi HCM Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Groparii 03 Apr, 2015 17:34 Conducatorii(CJ)constanteni sunt vinovati de "eutanasierea" sportului,nu s-au saturat de furat si uite unde am ajuns,credeau ca o sa iasa oamenii in strada sa-i ridice in slavi,dar s-au inselat,hiene ce sunt.D-zeu este sus si vede!
  • Aragorn 03 Apr, 2015 14:42 Presupun ca acelasi lucru se intimpla cu toate judetele si CJ din tara – fiindca peste tot se finantau (si inca se finanteaza) astfel cluburi si echipe, iar legea, dreapta sau strimba, nu poate fi aplicata DOAR la Constanta, iar in alte parti, nu – asa ca „eutanasierea” sportului va fi aplicata la nivel national, din cite inteleg – altfel ar fi un caz iesit din comun – aplicarea unei legi doar pe o parte a teritoriului unei tari si am intra (din nou) in istoria tragi-comica a lumii ! Iar, mai rau, n-as vrea sa cred ca este o razbunare a "incatusatilor" pe sportul constantean, fiindca ar fi si mai grav.