Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Incidente la protest. Arh. Andrei Chivu "City Park Mall, tragedie pentru Parcul Tăbăcărie"

ro

10 May, 2015 12:37 8674 Marime text
 
Aproximativ 200 de constănţeni protestează la această oră în faţa City Park Mall din Constanţa împotriva diminuării spaţiilor verzi. Protestul poartă numele “Da parcurilor şi spaţiilor verzi, Nu mall-urilor din Constanţa!” şi a reunit iubitorii de mediu.
 
Protestatarii asigură un fond sonor cu fluiere şi flutură pancarde şi afişe pe care sunt inscruipţionate următoarele mesaje: “Constanţa, trezeşte-te”, “Vrem un oraş pentru oameni, nu pentru mall-uri şi maşini”, “Noi ne-am trezit, acum e rândul tău” şi, bineîneţeles, “Da parcurilor, Nu mall-urilor”.
 
Potrivit declaraţiilor arhitectului Andrei Chivu, unul dintre organizatorii protestului, City Park Mall este cea mai mare tragedie care se putea întâmpla Parcului Tăbăcărie. Chivu critică dur administraţia locală pentru diminuarea spaţiului verde din Constanţa şi pentru, susţine el, fie incapacitatea, fie reaua voinţă în ceea ce priveşte o viziune asupra dezvoltării durabile a Constanţei.
 
Protestatarii vor mărşălui în municipiul Constanţa spre ţinta finală a evenimentului de astăzi, Primăria Constanţa.

UPDATE ora 12.53


Mai mulţi constănţeni, fie ei protestatari sau simpli trecători, care poartă pe îmbrăcăminte abţibilduri cu evenimentul de azi au fost opriţi de bodyguarzi când au încercat să pătrundă în incinta City Park Mall. Printre ei se află şi oameni în vârstă, care au fost extrem de contrariaţi de gestul agenţilor de pază. La intrarea în mall figurează un soi de regulament al centrului comercial, dar nicăieri nu se specifică faptul că posibilii clienţi nu pot intra în mall cu diverse inscripţionări pe haine. La faţa locului au existat şi constănţeni care au sărit în apărarea celor cărora le-a fost interzis accesul, spunând că regulamentul City Park Mall nu excede legea.
Ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă totul se întâmpla într-o zi a săptămânii, iar cetăţenii aveau nevoie să intre în mall pentru plata taxelor la ghişeele Primăriei?!

UPDATE 14.23

În replică, Mihaela Sandu - Departamentul de Marketing al City Park Mall, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că mall-ul îşi rezervă dreptul de a-şi selecta clientela. "Colegii mei s-au gândit că protestatarii ar putea să protesteze şi în incinta mall-ului. Nu ne-am dorit incidente în interior", a menţionat acestea.
De asemenea, reprezentatul City Park Mall a subliniat: "Din punctul nostru de vedere nu a existat un incident. A fost doar o măsură de precauţie". Întrebată de ce, totuşi, s-a renunţat la această aşa-numită măsură de precauţie, Sandu a afirmat: "Pentru că am văzut că oamenii au fost paşnici".

Ataşăm, mai jos, şi regulamentul afişat la intrarea în City Park Mall.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • lucian56 11 May, 2015 13:05 Am scris si eu de nenumarate ori despre constructiile din Constanta. Nu prea se sesizeaza nimeni. Se construieste peste tot aiurea binenteles cu acordul primariei. Spatiile verzi de pe bulevardul Lapusneanu dispar pe rand. Urmeaza cele de pa strada Suceava. De baza sportiva din Badea Cartan s-a ales praful. Se construiesc numai blocuri de 10-15 etaje. Cei care ar trebui sa protejeze aceste spatii verzi sunt defapt cei care aproba defrisarea lor.