Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Citiţi cu atenţie etichetele de la alimentele pentru bebeluşi. Conţin substanţe periculoase

ro

06 Nov, 2016 21:30 2143 Marime text
Alimentele pentru bebeluși conțin aluminiu, mercur, nitriți, substanțe care pot provoca probleme mari, arată cele mai recente date care au ajuns şi la Ministerul Sănătăţii. Mai grav, legea nu prevede o limită până la care acestea se pot folosi, informează România TV.

Medicii de la Institutul de Sănătate Publică au stabilit că toate alimentele destinate sugarilor şi copiilor cu vârste mici conţin substanţe care pot deveni periculoase dacă sunt folosite peste limită.

Părinţii trebuie să fie foarte atenţi când cumpără alimente pentru bebeluşii lor, susţin medicii de la INSP. Spre exemplu, dacă vor cumpăra alimente pe bază de lapte praf sau cereale trebuie să fie atenţi la substanţe ca nitriţi, plumb, aluminiu, uneori nu există reglementări pentru limita maximă.

Pentru acest studiu, 41 de Direcţii de Sănătate Publică au trimis date din fiecare judeţ şi au descoperit că produsele conţin şi plumb sau mercur.

Rămâne de văzut dacă aceste concentraţii de substanţe pot deveni dăunătoare copiilor, chiar dacă sunt folosite în limitele legale.

Sursa foto: copilul.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii