Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Citat pentru astăzi în dosarul Alinei Bica Marko Attila a plecat la Budapesta

ro

04 Dec, 2014 16:52 1645 Marime text
Deputatul UDMR Marko Attila a fost citat pentru astăzi la DNA, pentru a da explicaţii în dosarul despăgubirilor, în care vizată şi fosta şefa a DIICOT Alina Bica, relatează HotNews.ro.
 
Conform sursei citate, Marko Attila se află în Budapesta, la o întâlnire a maghiarilor de pretitutindeni.
 
Avocatul lui Marko Attila, Eugen Iordăchescu, a precizat pentru Mediafax că a vorbit cu fostul deputat şi l-a informat că este aşteptat să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), joi, la ora 10.00. Iordăchescu nu a putut să precizeze momentul în care el se va întoarce în România.
 
Amintim că, ieri, Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a deputatului UDMR Marko Attila, în dosarul fostului şef al DIICOT Alina Bica, privind despăgubirea acordată de ANRP pentru un teren supraevaluat din Capitală.
 
În acelaşi dosar, procurorii au cerut aviz şi pentru arestarea preventivă a deputatului Cătălin Teodorescu, însă solicitarea nu a întrunit numărul de voturi pentru aprobare. Teodorescu a fost pus, miercuri, sub control judiciar de către procurorii DNA şi are interdicţie de a părăsi ţară.
 
În dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat au fost arestaţi Alina Bica, Lăcrămioara Alexandru, fosta şefa a ANRP Crinuţa Dumitrean, preşedintele comisiei care a aprobat despăgubirea, fostul vicepreşedinte al ANAF Dragoş Bogdan şi expertul evaluator Emil Nutiu, iar Oana Vasilescu, fost vicepreşedinte al ANRP, este cercetată în libertate sub control judiciar, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii