Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Se împlineşte visul lui Palaz? Tilke vrea să dezvolte un circuit de Formula 1 la Constanţa

ro

09 Mar, 2012 10:45 2170 Marime text

formula_1.jpgRomânia ar putea avea un circuit de Formula 1 la malul mării. Proiectul a fost discutat de ministrul Turismului cu o firmă germană la cel mai mare târg de turism de la Berlin. Un astfel de circuit ar aduce în ţara noastră anual peste 150.000 de turişti, estimează specialiştii.

Potrivit RTv.net, firma germană care vrea să construiască acest circuit îşi doreşte un spaţiu generos, şi de aceea două locaţii sunt vehiculate: la malul mării sau lângă Bucureşti.
Proiectul nu sună deloc rău, mai ales pentru operatorii de turism. Numărul turiştilor ar putea ajunge la 150 de mii pe an ceea ce ar aduce un profit impresionant.
Un circuit de Formula 1 ar compensa problemele cu care se confruntă România turistică: lipsa divertismentului dar şi a infrastructurii sunt probleme arzătoare ale turismului. Majoritatea celor care vin în România nu se aşteaptă la prea multe, o recunoaşte chiar ministrul turismului.

Viitorul circuit de Formula 1 ar costa firma germană constructoare între 300 şi 500 de milioane de euro.

Trebuie să facem precizarea că un astfel de proiect a fost iniţiat încă din octombrie 2009.

La vremea respectivă, în staţiunea Neptun, la întâlnirea primarilor, agenţilor economici şi reprezentanţilor serviciilor publice descentralizate cu ministrul Turismului şi Mediului, Elena Udrea, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a prezentat trei proiecte care să se deruleze în sudul litoralului.

Unul dintre acestea îl reprezenta chiar înfiinţarea unui circuit de Formula 1 în comuna 23 August: „Ungurii au un astfel de circuit şi am auzit că şi bulgarii se pregătesc să facă unul. De ce să nu fim noi înaintea lor?", a concluzionat, atunci, prefectul de Constanţa.

UPDATE

Compania germana Tilke, specializată în design de circuite auto de teste şi competiţii, vrea sa dezvolte un circuit de Formula 1 în România, în Bucureşti sau pe litoral. Ministrul dezvoltării regionale, Cristian Petrescu, spune că Romania nu are bani pentru o astfel de investiţie, dar ar putea fi dezvoltat în parteneriat public-privat în care statul ar urma să contribuie cu terenul şi infrastructura.

"Am avut o întâlnire şi cu un reprezentant al unei companii foarte cunoscute care proiectează toate circuitele de Formula 1 din lume. Deocamdată sunt discuţii de tatonare şi îi aştept la Bucuresti pe directorii acestei companii.

Ei îşi propun să facă un circuit de Formula 1 în România. În ce măsură va fi relevant şi important pentru noi să avem acest circuit rămâne de văzut", a declarat ieri ministrul dezvoltării, aflat la Târgul de Turism de la Berlin.

El nu a precizat numele companiei. Anterior, în cursul zilei de joi ministrul a avut programată o întâlnire cu reprezentanţii Tilke, cunoscută drept cea mai mare companie de design şi proiectare a circuitelor auto.

Sursa: http://www.finantistii.ro/

Sursa foto: ziuaveche.ro

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii