Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloș „Adoptăm o ordonanță care modifică legile pentru decontarea navetei elevilor“

ro

12 Oct, 2016 11:56 2181 Marime text
Premierul Dacian Cioloș a anunțat astăzi că Executivul va adopta o ordonanță de urgență prin care va modifica actualul cadru legislativ referitor la decontarea navetei elevilor.
 

"Avem în România peste 125.000 de elevi care fac naveta zilnic, circa unul din cinci elevi din România face naveta. Pe de altă parte, avem în momentul de față diferențe foarte mari de costuri ale abonamentelor cu naveta de la un județ la altul, chiar dacă avem un tarif maximal de rambursare a costurilor navetei, stabilit prin legislație. (...) Pentru o distanță de 10 km, tariful minim de transport este de 29 de lei, iar tariful maxim de 228 lei. Sunt diferențe care sunt greu de justificat de la un județ la altul, în condițiile în care valoarea decontată elevului este de 40 de lei. Vom stabili astăzi prin proiectul de ordonanță cadrul legislativ pentru a avea un tarif maximal pe kilometru obligatoriu în toate județele, urmând ca apoi, în perioada imediat următoare, printr-o HG să definim acest tarif maximal și cadrul în care acest tarif se aplică", a spus premierul la începutul ședinței de Guvern.

 
El a explicat că măsura are în vedere în primul rând combaterea abandonului școlar, în condițiile în care România are o rată crescută a copiilor care abandonează școala.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii