Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine vrea să fie polițist la Constanța. Lista completă. Miercuri prima testare. Câți sunt pe loc (document)

ro

16 Apr, 2016 03:15 4144 Marime text
Gata. S-au terminat înscrierile pentru cei ce vor să fie polițiști în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.
 
Așa se face că pentru cele 62 de posturi vacante de agenţi, din sursă externă, specializarea Ordine Publică, din cadrul posturilor de poliţie comunale, şi unul pentru reîncadrare a cadrelor în rezervă, s-au înscris 680 de persoane. Ceea ce înseamnă aproximativ zece candidați pe un loc, multe dintre aspirantele la aceste posturi fiind femei.
 

 „Noii poliţişti nu vor fi şcolarizaţi într-o unitate a Ministerului de Interne de minimum doi ani. Din acest motiv, va fi destul de greu să se integreze. Vom încerca noi să facem nişte cursuri intensive. Cel care are o problemă vine la Postul de Poliţie şi nu ştie că domnul poliţist este de trei zile încadrat. Omul vine cu plângerea şi îi spune că i-a fost furat un bun. O să fie o etapă grea de integrare. Cred că în maximum un an‚ ne putem baza pe noii oameni“ declara, în urmă cu câteva zile pentru ZIUA de Constanța, şeful Poliţiei Judeţului Constanţa, comisarul șef Adrian Rapotan.

 
La nivel național au fost scoase la concurs aproape 1900 de posturi vacante de agenți, prin încadrare directă, din sursă externă, respectiv pentru ocuparea unui număr de 47 posturi vacante de agenți de poliţie, prin reîncadrare ca poliţist, a persoanelor cărora le-au încetat raporturile de serviciu în condiţiile art. 69 alin. (1) lit. b), d) - f) şi j) din Legea nr. 360/2002, privind Statutul Poliţistului, cu modificările și completările ulterioare,
Lunea viitoare, pe 18 aprilie, vor demara activitățile specifice de evaluare psihologică, de către Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne.
Evaluarea psihologică va avea loc pe serii, iar candidaţii vor avea asupra lor actul de identitate şi pix de culoare albastră.
Pentru cei care și-au depus dosarele la IPJ Constanța evaluarea va avea loc miercuri, 20 aprilie, la Universitatea Spiru Haret, sediul din strada Unirii, începând cu ora 08.00.

Lista celor ce vor să devină polițiști și s-au înscris pentru evaluarea psihologică și o puteți vizualiza dacă accesați secțiunea „Documente”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii