Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt românii care vor primi 12.500 de lei la angajare

ro

29 Sep, 2016 09:17 4246 Marime text
Românii care se întorc în ţară să muncească sau şomerii care trebuie să își schimbe domiciliul pentru a se angaja, vor primi 12.500 de lei din partea Guvernului.
 
Tot aici, cei care îşi caută un loc de muncă mai bine de un an, vor beneficia o primă de 500 de lei, tot din partea statului, în momentul în care semnează un contract.

"Dacă sunt într-o zona fără oportunităţi şi văd că am un loc de muncă în Timiş, în Arad, în Cluj şi vin dinspre Vaslui, pot beneficia de această suma. Dacă cineva se mută din Vaslui în Bucureşti primeşte 12.500 de lei. Este o subvenţie care se da persoanei care face efortul de relocare, că să îşi cumpere lucruri în casă, să îşi plătească chiria în primul an.

Ei lucrează că zilieri, de cele mai multe ori la negru şi pentru a se angaja, primii bani pe care îi obţin sunt, de obicei, pe dată de 15 a lunii următoare, până atunci neavând niciun venit”, spune ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

„Am aprobat azi în guvern un pachet de măsuri care vine în sprijinul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, angajatorilor, dar şi românilor din străinătate care vor să lucreze în ţară.
Sunt stimulente şi măsuri corelate care vor duce la crearea de locuri de muncă şi vin cu un sprijin concret pentru categoriile vulnerabile. De exemplu, propunem un sprijin financiar consistent pentru cei care angajează şomeri, dar şi pentru şomerii care îşi găsesc loc de muncă departe de casă.
 
În plus, programele de ocupare vor ţinti şi grupuri vulnerabile - identificate deja prin Pachetul Anti-sărăcie - precum tinerii care nu au loc de muncă şi nici nu urmează vreo formă de învăţământ sau de formare profesională. Toate acestea, într-un cadru care îmbină, pentru prima dată, fondurile europene şi fondurile din bugetul ţării, direcţionate coerent pentru a avea un impact real în piaţă şi în viaţă oamenilor”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tusan florin 29 Sep, 2016 12:14 eu de ex caut de lucru de o luna am depus un cv si cred ca de luna asta voi avea un job sunt din zal si locuiesc in cj cu chirie pot avea aceste benefici ?.multumesc