Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt medicii implicaţi în accidentul aviatic din Apuseni

ro

21 Jan, 2014 02:11 3840 Marime text
Îşi riscă de multe ori propria viaţă, în avioane vechi pentru a salva oameni. Nu de puţine ori, medicii care luni au fost victime, se expun la pericole ca să ajungă în toate colţurile ţării cât mai repede şi să se întoarcă cu organele pentru transplant la pacienţi.
Cei patru medici plecaseră spre Oradea ca să preia organele unei donatoare aflate în moarte cerebrală şi să aducă viaţă pentru alţi patru oameni, relatează romaniatv.net.
Unul dintre medici este Valentin Calu, specialist în chirurgie toracică, hepatică şi transplant şi purtător de cuvânt al Spitalului Elias.
Radu Zamfir este doctor la Spitalul Fundeni şi conduce echipa care se ocupă de prelevarea ficatului de la pacienţii în moarte cerebrală.
Cătălin Pivniceru lucrează de 13 ani la spitalul Regina Maria. Este unul dintre chirurgii pe care spitalul contează, mai ales că în curând s-ar putea face şi aici transplant de ficat.
Sorin Ianceu este chirurg la Spitalul Municipal din Oradea, dar făcea stagiul de chirurgie hepatică la Bucureşti şi se întorcea la Oradea, pentru a ajuta la operaţia de prelevare de organe.
Agenţia Naţională de Transplant are în dotare doar două avioane de mici dimensiuni, recondiţionate anul trecut: BN-2 Islander, cu o vechime de 45 de ani şi un Seneca, vechi de peste 20 de ani. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii