Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine se va ocupa de elaborarea documentaţiei privind reabilitarea Mormântului Hypogeu

ro

11 Oct, 2016 19:00 2527 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a semnat contractul pentru „elaborare documentaţie tehnico-economică faza SF/DALI, expertiză tehnică, analiză cost beneficiu, studiu de marketing, întocmire documentaţii necesare obţinerii avizelor, acordurilor sau autorizaţiilor” necesare derulării proiectului „Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”. Firma câştigătoare este SC Opus - Atelier de Arhitectură SRL din Bucureşti, criteriul de adjudecare fiind oferta cu preţul cel mai scăzut.
 
Detalii despre firma câştigătoare

Firma are un capital social subscris de 200 RON, integral vărsat. Asociaţi sunt Virgil Apostol, născut în Călăraşi, cu o cotă participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%, şi Ştefan Balici, născut în Braşov, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi 50% / 50%. Cei doi sunt şi administratorii firmei. Conform Registrului Comerţului, nu apar în calitate de asociaţi în alte firme.
 
SC Opus - Atelier de Arhitectură SRL a declarat, la sfârşitul anului 2015, o cifră de afaceri de 118.496 lei, datorii totale de 64.686 lei şi un număr mediu de trei salariaţi.

Mormântul a fost descoperit în 1988

Mormântul a fost descoperit în februarie 1988, la intersecţia străzilor Mircea cel Bătrân şi Ştefan cel Mare. Este vorba despre un cavou de familie, construit în jurul anului 330, după cum susţin arheologii. Fresca principală înfăţişează un banchet funerar (pomana din zilele noastre, cu şase farfurii, cinci ale persoanelor participante şi a şasea a defunctului). În interiorul mormântului au fost descoperite cinci schelete - patru ale unor adulţi şi unul de copil, o fetiţă. Fazele de evoluţie istorică identificate la cercetarea picturilor murale, a scheletelor şi a mobilierului sărăcăcios cuprind a doua jumătate a secolului IV, dar şi elemente de la sfârşitul secolului IV - începutul secolului V.


Citeşte şi După eşecul Capidava, CJC face primul pas pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii