Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine minte în problema măriri salariilor demnitarilor? Ponta, Iohannis sau Oprea?

ro

11 Jul, 2015 23:20 1210 Marime text
 
Consilierul prezidenţial Dan Mihalache a declarat, astăzi, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că premierul Victor Ponta a avut discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema măririi salariilor pentru înalţii demnitari, iar grile semnate de prim-ministru privind majorarea acestor indemnizaţii au fost trimise la Palatul Cotroceni. De asemenea, a mai spus oficialul, ordonanţa creşterii lefurilor pentru preşedinte, premier, miniştri şi şefi de servicii secrete a fost iniţiată de Victor Ponta şi scrisă tot de el.
 Întrebat cine nu a respectat înţelegerea, consilierul prezidenţial a răspuns: "Mai nou, Victor Ponta, după operaţia de genunchi din Turcia, confundă termenii. Eu am fost întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a cerut adoptarea ordonanţei şi am spus că nu. (...) Incorectă mi se pare conduita de acum a lui Victor Ponta care neagă că această idee a pornit de la el. Nu-mi place ipocrizia şi minciuna. Eu cred că preşedintele a fost constant în susţinerea punctului său de vedere".
Dan Mihalache este a treia persoană care vorbeşte despre discuţiile dintre premier şi preşedinte pe tema salariilor. Atât Klaus Iohannis cât şi vicepremierul Gabriel Oprea au spus că Ponta a ştiut tot timpul despre ordonanţa de urgenţă. Cu toate acestea, Ponta a afirmat că a aflat de ordonanţă în ziua în care s-a întors din România şi a decis să o anuleze, deşi fusese deja publicată în Monitorul Oficial.
Ordonanţa care măreşte salariile înalţilor demnitari a fost deja publicată în Monitorul Oficial. De la 1 august, indemnizaţiile preşedintelui, premierului şi preşedinţilor celor două Camere ar trebui să se ridice la 21.540 brut, ceea ce însemnă 15.108 lei net. Vicepremierul va avea 14.024 lei net, iar miniştrii şi şefii de servicii vor primi lunar 13.365 lei net.

sursa foto: romaniacurata.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii