Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine este de vină de toxiinfecţia alimentară de la Colegiul Pedagogic Constantin Brătescu?

ro

05 Nov, 2013 14:02 1558 Marime text
Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu a primit astăzi, 5.XI.2013, rezultatele  anchetei legate de suspiciuniile de toxinfecție alimentară a unora dintre elevii care au servit masa la cantina Colegiului, anchetă derulată de DSP, Constanța.

 Astfel, conform rezultatelor, cele două bucătărese care lucrează la cantina Colegiului au fost identificate cu stafilococ auriu, în exudatul faringian și nazal. Amenda aplicată celor două angajate de către Inspecția Sanitară de Stat este de 800 RON, amendă care se va împărți la doi.

  De asemenea, Consiliul de Administrație al instituției se va întruni pentru a analiza situația celor doi angajați ai unității și pentru a lua măsurile corespunzătoare. De astăzi, cele două angajate au fost scoase din colectivitate, urmând să revină în momenul în care probele medicale atestă absența stafilococului, reomandarea medicului fiind de a urma tratament cu antibiotic.

Reamintim că în cursul zilei de miercuri, 30.X.2013, 160 de elevi ai Colegiului au servit masa în Cantina instituţiei. Câţiva dintre acestia au acuzat stari de vomă . Joi, 31.X.2013, dintre cei 160 de copii care au servit masa la cantină, 44 au absentat. Vineri, 1.XI.2013, o parte dintre aceștia s-au întrors deja la școală.
În dimineaţa zilei de joi, 31.X.2013, Colegiul a sesizat Direcţia Sanitar Veterinară pentru prelevarea probelor de mâncare gatită, folosită, precum şi a produselor în stare nepreparată, rezultate care nu au sosit în acest moment.


Din informațiile pe care le avem de la familiile elevilor și cadrele medicale care au monotorizat situația elevilor, 2 dintre cei 160 de elevi care au servit masa la cantină Colegiului au fost diagnosticați cu stafilococul klepsiela in coprocultură. Niciunul dintre aceștia nu este internat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii