Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciclon ucigas in India si Bangladesh

ro

15 Apr, 2010 14:50 1268 Marime text

Cel puţin 120 de oameni au murit în India şi Bangladesh, în urma unui ciclon deosebit de violent. Zeci de mii de săteni au rămas fără adăpost, după ce colibele le-au fost spulberate de rafalele de vânt ce au depăşit 160 de kilometri pe oră.

Ciclonul a lovit din senin, în miez de noapte, nord-estul Indiei şi regiunile vecine din Bangladesh. Localnicii au fost luaţi prin surprindere, deoarece nu a existat niciun avertisment din partea meteorologilor. Multe victime au fost prinse sub dărâmături sau copaci. Ciclonul a lăsat în urmă un peisaj de coşmar: arbori prăbuşiţi peste case şi străzi blocate de tabla smulsă de pe acoperişuri. Aproape 50.000 de colibe de pământ au fost distruse numai în India. Vântul a doborât şi zidul unei închisori, iar autorităţile au fost nevoite să-i mute în alte clădiri pe deţinuţi, în condiţiile în care zeci de mii de oameni rămăseseră în stradă, fără adăpost.

Vremea rea a făcut ravagii şi dincolo de frontieră, în Bangladesh. Ciclonul a fost urmat de ploi torenţiale care au amplificat dezastrul.

În mod paradoxal, mai multe state din nordul Indiei suferă, de câteva săptămâni, de pe urma unui val de căldură cu temperaturi peste 40 de grade, care a făcut, de asemenea, zeci de victime.

Sursa: antena3.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii