Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciclonul tropical Winston a ajuns deasupra Fiji! Este cea mai puternică furtună!

ro

20 Feb, 2016 10:44 2002 Marime text
 
Ciclonul tropical Winston a ajuns deasupra uscatului, în Fiji, a anunţat, în urmă cu câteva minute, la CNN, meteorologul Derek Van Dam.
Furtuna, care este cea mai puternică ce va lovi insula, a fost urmărită prin ocean în timp ce se deplasa către Fiji, spre insulele principale Viti Levu și Vanua Levu.
 

"Capitala, Suva, a rămas fără energie electrică", potrivit The Fiji Times.

 
Ciclon tropical Winston este cunoscut pentru rafalele vânturilor ce ajung şi la 220 de metri pe secundă - echivalentul unui uragan de categoria 5 - conform Centrului de avertizare Joint Typhoon.
 

"Ca naţiune, ne vom se confruntă cu un calvar. Noi trebuie să rămânem împreună ca un popor", a declarat prim-ministrul Frank Bainimarama.

 
Este cea mai puternică furtună care ”atacă” direct insulele principale, care sunt locuite de circa 900.000 de oameni. De data asta, avertismentul de la centrul de avertizare sunt mult mai serios, meteorologii spunând că viteza vântului ar putea ajunge la valori impresionante.
 
Oamenii se pregătesc pentru ceea ce este mai rău. Pentru că sunt așteptate inundații de coastă, peste 150.000 au fost evauați deja din casele lor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii