Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chocolate Shooter, ultima fiţă în domeniul "trasului pe nas"

ro

08 Feb, 2015 14:57 2480 Marime text
Maestrul ciocolatier belgian Dominique Persoone a creat, mai în glumă, mai în serios, un dispozitiv pentru prizat pudră de ciocolată cu care a dorit să impresioneze la o petrecere organizată de membrii formației The Rolling Stones, la care a fost invitat în 2007.
 
Șapte ani mai târziu, aceste dispozitive inspirate din cele pentru prizat tutun par să devină noua fiță în rândul tinerilor nonconformiști, iar ciocolatierul belgian a vândut deja peste 25.000 de astfel de instrumente, conform unui material publicat de Reuters, agenţiei citată de Agerpres.
 
Dominique Persoone, 46 de ani, originar din Bruges, a recunoscut că s-a inspirat după dispozitivul pentru prizat tabac al bunicului său. El și-a numit invenția “Chocolate Shooter”, iar pentru doritorii de tras pe nas ceva inofensiv au apărut deja sortimente de pulbere de cacao amestecată cu mentă și cu ghimbir sau zmeură.
 
Inventivului ciocolatier nu i-a fost ușor până a descoperit formula ideală de praf de ciocolată pentru prizat. În primele încercări a folosit chiar un amestec în care a introdus și praf de ardei iute. "A fost o idee foarte proastă", a recunoscut el amuzat.
 
Dispozitivele "Chocolate Shooter", care se vând la prețul de 45 de euro bucata, au fost deja exportate în Rusia, India, Canada, Australia și SUA. Pachetul conține un avertisment împotriva trasului excesiv pe nas, însă Persoone insistă că nu există niciun risc pentru sănătate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii