Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

China General Nuclear Power Corporation va construi reactoarele 3 și 4 de la CNE Cernavodă

ro

17 Oct, 2014 16:10 1800 Marime text
Societatea Națională Nuclearelectrica SA anunță faptul că firma China General Nuclear Power Corporation (CGN) a fost desemnată Investitor Selectat pentru dezvoltarea Proiectului Unităților 3 și 4 de la CNE Cernavodă. De asemenea, astăzi s-a semnat Scrisoarea Comună privind Intenția de Realizare a Proiectului, conform acestei etape din procedura de selecție.
 
Selectia investitorului a avut in vedere analiza Documentatiei de Intentie (experienta investitorului in proiecte similare, capacitatea financiara, gradul de aderare al Investitorului Calificat la Memorandumul privind implementarea Proiectului propus de SNN si la Strategie)  si  a urmat etapei de calificare, finalizata in data 9 septembrie 2014, China General Nuclear Power Corporation fiind singura companie care a depus Documentatia de Calificare.
 
Conform calendarului actualizat, urmatoarele etape ale procesului de selectie sunt negocierea si semnarea Memorandumului de Intelegere privind implementarea in comun a Proiectului si negocierea Actului Constitutiv si Acordului Investitorilor ale noii Companii de proiect.
 
Memorandumul de Intelegere privind implementarea in comun a Proiectului va fi supus aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor SNN. Strategia de continuare a Proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda prevede infiintarea unei noi companii de proiect (“Joint-Venture”) care reprezinta o societate premergatoare unui Producator Independent de Energie (“IPP”), in care Investitorul Selectat va detine cel putin 51% din actiuni.
 
China General Nuclear Power Corporation a fost înfiinţată în 1994 şi este cel mai mare producător chinez de energie nucleară, având în operare 11 reactoare nucleare cu o capacitate instalată de 11.620 MW. Comparativ, capacitatea totală de producţie a energiei a României este de circa 20.000 MW.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii