Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chestor de poliție și general cu patru stele. Grei ai sistemului trecuți în rezervă. Cine sunt

ro

06 Oct, 2016 05:30 8895 Marime text

Ieri, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliție Brătan Mihai-Cristinel cu Ministerul Afacerilor Interne.
 
Tot ieri Iohannis a semnat decretul privin trecerea în rezervă a generalului cu patru stele Botoș Ilie din Ministerul Apărării Naționale începând cu 15 octombrie 2016.

Cine sunt cei doi?

Ilie Botoș (n. 21 august 1965, Nocrich, județul Sibiu) este un jurist și general de justiție român, iar între 2003 și 2006 a fost conducătorul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, succedându-i în funcție lui Joița Tănase, de unde a demisionat, invocând motive personale.

Demisia a survenit odată cu fuga lui Omar Hayssam din ţară, existând speculaţii că plecarea sa din funcţie a avut legătură cu valul de demiteri cerute în acea perioadă de preşedintele Traian Băsescu.

Anterior, Botoş a fost procuror general adjunct al PNA, a mai fost secretar de stat în MAI, în timpul Guvernului Ponta, şi a preluat atribuţiile de ministru de la Gabriel Oprea, în noiembrie 2015, când acesta din urmă a demisionat din Guvern.

Ilie Botoş a fost demis de premierul Dacian Cioloş în decembrie 2015, la propunerea ministrului de Interne de atunci, Petre Tobă.

Chestorul de poliţie Mihai-Cristinel Brătan era împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliției de Frontieră Română.
Născut pe 29 octombrie 1963, în Giurgiu, Brătan a fost și director al Direcției de Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere dar și director al Direcției Poliției de Frontieră Giurgiu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii