Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Charlie Hebdo, o nouă caricatură controversată. Băieţulul sirian Aylan Kurdi, înfăţişat drept agresor sexual

ro

15 Jan, 2016 14:10 2145 Marime text
Charlie Hebdo se află, din nou, în atenţia presei, publicaţia fiind intens criticată din cauza unui desen care îl prezintă pe Aylan Kurdi, băieţelul de trei ani din Siria, înecat anul trecut.
 
Publicaţia de satiră a prezentat caricatura alături de textul: „Ce ar fi devenit Aylan dacă ar fi crescut? Un agresor sexual în Germania", potrivit The Telegraph. Desenul vine ca un răspuns la atacurile refugiaţilor din Germania, în noaptea de Anul Nou, atunci când sute de femei au fost atacate de grupuri de oameni descrişi ca fiind „arabi sau nord-africani".  
 
Caricatura „de prost gust”, după cum a fost numită, a stârnit furia utilizatorilor de Internet, care au acuzat revista de lipsă de etică, rasism şi umor negru.
 
Nu este prima dată când Charlie Hebdo se foloseşte de imaginea copilului sirian. În septembrie 2015, revista a publicat pe prima pagină corpul lui Aylan Kurdi alături de o reclamă la un meniu McDonald's pentru copii, alături de mesajul „Atât de aproape de obiectiv!".
 
Reamintim că Aylan Kurdi s-a înecat, alături de mama şi fratele său, după ce vasul care urma să îi transporte către Grecia s-a scufundat. O fotografie cu trupul neînsufleţit al lui Aylan a devenit o imagine emblematică pentru criza migranţilor.
 
Sursa foto: Twitter.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii