Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Charlie Hebdo" a publicat caricaturi controversate despre copilul sirian înecat în Marea Egee

ro

15 Sep, 2015 18:56 2975 Marime text
Revista satirică franceză Charlie Hebdo riscă să se expună unei acţiuni judiciare pentru că a publicat caricaturi controversate despre un copil sirian.
 
Revista franceză atacată de islamişti în ianuarie, după ce l-a parodiat pe profetul musulman Mahomed, a postat de data aceasta, pe copertă, caricaturi despre Aylan Kurdi, un copil de trei ani înecat în Marea Egee după scunfundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi.
 
Prima caricatură arată un copil înecat şi o pancartă a unui restaurant pe care scrie: "Primim imigranţi! Promoţie: două meniuri pentru copii la preţul pentru unul".
 
Altă caricatură parodiază atât religia creştină, cât şi mahomedanismul, având mesajul: "Creştinii pot merge pe apă. Copiii musulmani se îneacă".
 
Caricaturile au atras critici dure, iar, potrivit Al Jazeera, organizaţii antidiscriminare au anunţat intenţia de a da în judecată revista Charlie Hebdo. Revista satirică franceză a fost vizată în ianuarie de un atac terorist soldat cu 12 morţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Codo 15 Sep, 2015 22:56 Mai exact: prima caricatura este cu Ronald McDonald si mesajul cu meniurile plus comentariul "atat de aproape de tzinta...". A doua caricatura are comentariul " dovada ca europa este crestina" si apoi cele doua informatii, unii care merg pe apa si altii care se ineaca. Revolta e in capul acelorasi, caricaturile nu au starnit prea multe comentarii.