Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Marfă anunţă disponibilizarea a 2.500 de angajaţi

ro

04 Apr, 2014 12:40 2078 Marime text
La  finalul lunii martie Consiliul de Administraţie al CFR Marfă a început disponibilizările angajaţilor. Această măsură presupune respectarea angajamentelor pe care CFR Marfă şi le-a luat faţă de FMI.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Băncii Mondiale. Aceştia au cerut informaţii actualizate privind stadiul procesului de privatizare a SNTFM CFR Marfă SA şi situaţia arieratelor, potrivit Mediafax.

În cadrul întâlnirii, ministrul Dan Şova a anunţat că au început disponibilizările a 2.500 de angajaţi din data de 28 martie, conform angajamentului către FMI. Se estimează că în cadrul companiei  vor mai rămâne 6.376 de salariaţi. Cheltuielile cu plăţi compensatorii aferente disponibilizărilor vor ajunge la 16,8 milioane de lei. Totodată, ca măsuri pentru reducerea arieratelor, până la finalul lunii martie, au fost compensate creanţele CET-urilor, în valoare de 87,4 milioane lei. Alte măsuri întreprinse au fost casarea şi valorificarea materialului rulant şi ieşit din exploatare, au fost încheiate contracte noi şi au încetat prestaţiile către clienţii care au arierate CFR Marfă. Ministrul Transporturilor a mai adus în atenţia FMI faptul că, în momentul de faţă, CFR Marfă nu înregistrează arierate la bugetul consolidat şi nici la furnizorii de energie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii