Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățeanul.net George Becali i-a mințit pe judecători în dosarul Băneasa

ro

16 Feb, 2016 14:53 2208 Marime text
 
Cetățeanul.net publică documentele care arată că George Becali știe dedesubturile afacerii Băneasa, cel mai mare „tun imobiliar” din istoria României, cu un prejudiciu calculat la peste 600 de milioane de lei. Luni, Becali le-a spus judecătorilor că nu își mai amintește cazul și că nu dorește condamnarea lui puiu popoviciu și a celorlalți inculpați din dosar.

George Becali a fost chemat luni la Curtea de Apel București, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor în dosarul „Băneasa”, el fiind cel care a făcut în 2006 denunțul pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz.

Amnezie „penală”?

În fața procurorului de caz, George Becali nu a mai recunoscut ce a scris în acel denunț, susținând că nu își mai aduce aminte și nu dorește ca Puiu Popoviciu și ceilalți inculpați, între care și Ioan nicolae, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) să fie condamnați din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare și „știe ce înseamnă suferința”.

Pentru a-i reîmoprospăta memoria, „Cetățeanul.net” îi aduce aminte lui Gigi Becali ce a declarat procurorilor pe 13 iunie 2006. „Aceștia (rectorul USAMV și acoliții lui Popoviciu, potrivit lui Becali) se fac vinovați de săvârșirea infracțiunilor de abuz, fals în declarații și uz de fals, prin aplicarea semnăturii pe înscrisuri mincinoase, înscrisuri care au produs deja consecințe juridice și imense profituri senmatarilor acestora (…) astfel încât USAMV face cadou întreaga suprafață de 227 ha a Fermei Băneasa unui grup de oarneni de afaceri, punând bazele distrugerii bazei rnateriale a USAMV, un domeniu public al statului unde mii de studenți ar fi putut să facă în continuare practică de specialitate. Menționăm că valoarea de piață a terenului este de cel puțin 50 de ori mai mare decât cea stipulată în raportul de expertiză ce stabilește valoarea aportului în natură a USAMV la S.C. LOG TRANS, actuala S.C. BĂNEASA INVESTMENT S.A.”, se arată în plângerea penală a lui Becali.

În 2006, Becali vorbea despre „cel mai mare prejudiciu din istoria României”

Tot în fața judecătorului și a procurorului de caz, George Becali a susținut că a semnat denunțul la cererea unei persoane și că habar nu avea ce scria acolo, spunând că doar a semnat, că nu avea habar ce scrie în plângere și că nu știe nimic care să-i încrimineze pe Puiu Popoviciu și acoliții săi. „Nu mai mențin declarația pentru că e mult de atunci. Acea declarație am dat-o la rugămintea lui Gabriel Bondoiu. A venit la mine de mai multe ori, pentru că spunea că semnătura și cuvântul meu au mai multă putere. Vă dau cuvântul meu de onoare în fața lui Dumnezeu și a dumneavoastră, ca judecător de curte de apel, că habar nu aveam ce scria el acolo. Eu doar am semnat. Nu știu nimic care să îi incrimineze pe acești oameni. Ce a fost atunci la prima declarație sunt câteva fraze pe care nu le mai țin minte. Erau mai mult la nivel de bârfă”, a spus Becali în sala de judecată.

În realitate, „latifundiarul din Pipera”, cum a fost denumit de presă, știa foarte bine ce conține plângerea. Dovadă stă declarația olografă pe care George Becali a scris-o, singur, a doua zi după depunerea plângerii.

„Frauda făcută de profesorul Alecu în cârdășie cu Puiu Popoviciu constă în faptul că, deși ilegal, au făcut asociere și au subevaluat terenul. Valoarea de piață la ora evaluării era aprox. 500 euro/m.p. și ei le-au evaluat cu aproximativ 7 euro/m.p., deci un prejudiciu de aprox. 100.000.000 de euro, adus statului, cel mai mare din istoria României. Aceasta este declarația pe care o susțin și semnez”, scria George Becali, în nume propriu, în urmă cu zece ani!




Citește mai mult pe: cetateanul.net

Sursa foto: cetateanul.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii