Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţean moldovean trimis în judecată la Constanţa Vasile Bulat, suspectat de evaziune fiscală

ro

24 Oct, 2014 11:22 1296 Marime text
Poliţişti ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au finalizat cercetările faţă de un bărbat bănuit de evaziune fiscală şi faţă de două societăţi comerciale din Constanţa. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 2,5 milioane lei.
 
Poliţiştii l-au cercetat pe Vasile Bulat, în vârstă de 58 de ani, din Republica Moldova, administrator a Padroconf SRL şi Orlando Tehnic SRL Constanţa, bănuit de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.
 
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a reieşit că, bărbatul, în lunile februarie şi aprilie 2010 ar fi înfiinţat două societăţi comerciale şi ar fi declarat sedii fictive pentru societăţile pe care le administra, în vederea sustragerii de la eventuale controale financiare şi vamale.
 
În cauze s-a dispus efectuarea unor constatări tehnico-ştiinţifice de către inspectori antifraudă detaşaţi la parchet, în urma cărora a fost stabilit un prejudiciu în valoare totală de 2.477.638 lei, reprezentând impozit pe profit de plată - 993.180 lei şi TVA de plată - 1.484.458 lei.
 
Vasile Bulat a fost trimis în judecată în baza rechizitoriilor emise de către procuror.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii