Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Republica.ro Certificatul de naștere ar putea să dispară. Cristian Ghinea -„Totul este foarte strict și foarte neorganizat”

ro

01 Mar, 2016 13:11 1837 Marime text
 
La sfârșitul lunii noiembrie, politologul și publicistul Cristian Ghinea, care a condus think tank-ul Centrul Român pentru Politici Europene, a devenit consilier de stat pentru afaceri europene la Cancelaria primului ministru, scrie Republica.ro.
 
A descoperit la Guvern o altă lume, una care rămâne pe loc, neatinsă de guvernele care vin și pleacă.
 
„Totul este foarte strict și foarte neorganizat în același timp. Suntem foarte stricți la cine semnează și cine avizează tot felul de nimicuri. Dar, de pildă, la ONG-ul pe care îl conduceam înainte, aveam o procedură pentru interni, deși eram o organizație mică. Când ești intern, ți se face o introducere, primești mail ș.a.m.d. Ei, aici nu aveai o astfel de procedură, pur și simplu, consilier de stat fiind, te plimbai prin clădire să faci rost de un birou. Și cu asta ți se ocupă primele zile. E prost așezat sistemul, este disfuncțional și obsedat de control: să nu cumva să nu ai rangul potrivit când întrebi ceva sau să nu vorbești cu rangul potrivit”, spune Cristian Ghinea, într-un interviu pentru Republica.ro.

Este unul dintre cei care s-au ocupat de Comisia de tăiat hârtii, proiectul Guvernului Cioloș de reducere a birocrației din instituțiile de stat. O birocrație care pleacă de la felul în care funcționează ministerele și instituțiile statului, unde există un șuvoi neobosit de hârtii și unde informațiile vin încă, în era internetului securizat, prin poștă militară. Și care ajunge, mai departe, la cetățeanul căruia i se cere, iar și iar, orice ar face, certificatul de naștere, timbrul fiscal de la Poștă, dosarul cu șină. Într-un interviu pentru Republica.ro, Cristian Ghinea a vorbit despre imobilismul instituțiilor, reforma administrației, despre prioritățile Guvernului Cioloș și despre căile prin care poate fi redusă birocrația.
 
 
Citește articolul integral pe: Republica.ro

Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii