Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerere în căsătorie pe bricul "Mircea"

ro

15 Aug, 2015 16:40 3316 Marime text
 
Un fost absolvent la Academiei Navale Mircea cel Bătrân i-a făcut o supriză uriașă iubitei sale, chiar pe Bricul Mircea, una dintre navele etalon ale Marinei Române. După terminarea facultății, în 2014, Alexandru Ștefan Nistor s-a stabilit la Londra, unde locuiește alături de iubita sa, Anca-Gabriela Arhip, informează reteauadestiri.ro.
 
În urmă cu mai puțin de o lună, tânărul i-a propus fetei să îl întâlnească pe tatăl lui, comandorul Liviu Nistor, care se afla în voiaj cu elevii săi de la Şcoala de Maiştri Militari ”Amiral Ion Murgescu”. Acesta urma să ajungă cu nava Bricul Mircea la Marsilia, așa că cei doi s-au gândit să îi facă acestuia o vizită supriză.
 
Deloc întâmplător, întâlnirea din portul francez a avut loc pe 21 iulie, ziua de naştere a Ancăi. Tânăra nu s-a gândit niciun moment la surpriza ce o aştepta. Ştefan se hotărâse să o ceară în căsătorie, dar nu a vrut să facă acest pas pe pământ străin. El decisese să îi facă propunerea pe Bricul Mircea, nava pe care îşi desfăşurase practica în timpul facultăţii. Așa că a pregătit momentul în cele mai mici detalii.
 
Odată ajunşi la bordul navei, în timp ce fata vizita renumita navă despre care auzise de la iubitul său atâtea povești, Ștefan s-a strecurat într-una dintre cabine și s-a îmbrăcat în uniforma pe care o avea din timpul practicii, ţinută în care fata nu a avut ocazia să îl mai vadă până atunci.
 
Revenit pe punte, acesta a îngenuncheat în fața tinerei, oferindu-i inelul de logodnă. Tânăra a fost atât de surprinsă de gestul iubitului său încât a izbucnit în lacrimi și a acceptat fără să ezite cererea în căsătorie.
 
Povestea celor doi tineri a fost postată de Ministerul Apărării pe pagina de Facebook, exact de Ziua Marinei, când se împlinesc 155 de ani de la înființarea Marinei Militare Române.

Sursa: reteauadestiri.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii