Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Ceremonie emoţionantă în Piaţa Ovidiu. Repatrierea, din Afganistan, a Batalionului 341 Infanterie „Constanţa” (galerie foto+video)

ro

21 Mar, 2017 10:39 4128 Marime text
Astăzi, 21 martie, în Piaţa Ovidiu, se desfăşoară ceremonia de repatriere din teatrul de operaţii din Afganistan a Batalionului 341 Infanterie „Constanţa”, care a participat la misiunea Nato Resolute Support (RS).


 
Misiunea „Rechinilor Albi”, desfășurată cu un efectiv de 420 de militari, în perioada august 2016 – martie 2017, a constat în securizarea aeroportului Kandahar şi a personalului RS dislocat în această bază militară, în scopul asigurării protecţiei Forţelor de Coaliţie şi a operaţiilor executate de echipele de consiliere şi asistenţă (Security Force Asistance – SFA), se preciza într-un comunicat remis ZIUA de Constanţa.


 
Batalionul a primit denumirea onorifică „Constanţa” în luna octombrie a anului 2010, iar pentru misiuni internaţionale folosește titulatura „Rechinii Albi”.



În cadrul evenimentului, este prezent şi primarul Decebal Făgădău. De asemenea, este prezent şi plutonierul Eduard Vlad Romilă. Acesta este aşezat pe un scaun, întrucât a fost rănit în cadrul unei misiuni. Amintim că, la data de 25 septembrie 2016, sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu şi soldatul Costică Victor Tarnovschi au fost răniţi de un dispozitiv explozibil artizanal. Sublocotenentul Oprea a stat în spital până la începutul lunii noiembrie anul trecut şi şi-a reluat misiunea.



Dintre cei prezenţi, cel mai mare în grad este contraamiralul Cătălin-Silviu Dumistrăcel, locţiitor pentru resurse al Statului Major General.

În altă ordine de idei, precizăm că ÎPS Teodosie nu se află la această ceremonie importantă, în contextul în care la plecarea batalionului, în iulie, a ţinut slujba.



UPDATE 1, ora 11.26
 
În urmă cu câteva minute, în cadrul ceremoniei, a fost ridicat drapelul de luptă.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa



Citeşte şi










Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii