Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetătorii în domeniul sănătăţii susţin că sarea este mai nocivă decât ţigările

ro

07 Dec, 2008 18:31 765 Marime text

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţia mediafax.ro, studiile din domeniul sănătăţii sugerează că asimilarea organismului a cantităţii prea mari de sare poate conduce la serioase probleme precum: creşterea presiunii arteriale, disfuncţii cardiovasculare, infarct, osteoporoză şi cancer stomacal. Conform afirmaţiilor făcute de seniorul manager al Institutului George pentru Sănătate Internaţională din Australia, Jacqui Webster, există unele dovezi care indică o agravare a simptomelor astmatice ca urmare a consumului excesiv de sare.

Potrivit site-ului www.descopera.ro, Jacqui Webster susţine că mâncarea ce intră în componenţa unei diete bogate în sare este foarte diversă, de la pâine şi cărnuri procesate, pâna la fasole, legume conservate, cârnaţi, cereale şi mai ales fast-food. Cercetătorii din Marea Britanie au demonstrat că mâncarea procesată conţine 75 % din sarea ce intră în componenţa dietei unei persoane, în timp ce 10 % provine din mâncăruri naturale, precum carnea de peşte şi legumele.

Restul de 15 procente vin din sarea adaugată în mâncare, în timpul gătirii sau al consumării. Date fiind consecinţele asupra sănătăţii, Webster precizează că reducerea cantităţii de sare în dietă ar trebui luată în considerare la acelaşi nivel cu necesitatea diminuării consumului de grăsimi, alcool şi tutun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii