Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetați penal pentru tentativă de furt calificat

ro

26 Feb, 2016 23:31 815 Marime text
 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Vasile Radu Gabrian şi Cătălin Buzoianu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat și Adrian Buzoianu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat sub forma complicităţii.
 
Ieri, inculpaţii au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti, care a admis cererea şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora pentru o perioadă de 30 de zile.
         
Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat că în data de 2 noiembrie 2015, în jurul orei 15:45, prin distrugerea sistemului de închidere a uşii de acces, în baza unei înţelegeri prealabile, inculpaţii au pătruns fără drept în apartamentul numitului P.F. situat în Bucureşti şi au răvăşit bunurile acestuia, în vederea sustragerii unor obiecte sau înscrisuri. Astfel, inculpatul  Buzoianu Adrian a desfăşurat activităţi de strângere de date şi informaţii privind adresa la care locuia persoana vătămată şi a facilitat accesul în blocul în care acesta îşi avea locuinţa şi i-a sprijinit pe inculpaţii Buzoianu Cătălin şi Gabrian Radu Vasile în activitatea infracţională.
 
Menţionăm faptul că, în urma efectuării cercetării la faţa locului din zilele de 2 şi 3 noiembrie 2015 şi a primelor verificări, s-a constatat că locuinţa în cauză aparţinea numitului P.F., persoană care, în data de 30 octombrie 2015, a fost victimă a incendiului de la Clubul Colectiv, în urma căruia, la data de 7 noiembrie 2015, a decedat în Olanda. La data săvârșirii faptei acesta era în spital în țară, în comă.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.



Sursa foto: psnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii