Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetată într-un dosar alături de Costel Comana, care s-a sinucis în avion Estrella Ştefănescu, director în CFR, în arest la domiciliu

ro

02 Mar, 2015 18:34 2255 Marime text
Estrella Ştefănescu, şefa din CFR arestată pentru luare de mită, a fost eliberată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care a admis contestaţia ei şi a înlocuit măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu, transmite Mediafax. Decizia de vineri a CAB este definitivă.
 
Estrella Ştefănescu şi omul de afaceri Iorgu Ganea, de la care aceasta ar fi primit mită pentru favorizarea firmelor lui la licitaţii, au fost arestaţi preventiv în 20 februarie. În ceea ce îl priveşte pe Ganea, magistraţii au dispus menţinerea arestului preventiv.
 
Estrella Ştefănescu este acuzată că ar fi favorizat Regiotrans şi RC-CF Trans, firmele oamenilor de afaceri Iorgu Ganea şi Costel Comana, în licitaţii, primind în schimb de la aceştia diverse bunuri şi servicii, printre care card de combustibil, cazări la pensiuni, telefoane mobile, dar şi bani pentru a participa la o nuntă în familie, se arată în documentele anchetatorilor.
 
În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal Claudiu Octavian Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din cadrul Direcţiei Generale Transport şi Infrastructură din Ministerul Transporturilor, Costache Nicolau, director general al Regionalei Căi Ferate Braşov, societatea Regiotrans şi directorul său, Florin Hădărean, şi faţă de Gheorghe Valentin Ciapraz.
 
Procurorii susţin că, în perioada decembrie 2011 - ianuarie 2012, prin intermediul lui Claudiu Dumitrescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor în compania CFR Călători, oamenii de afaceri Comana şi Ganea au acţionat constant în comisiile specializate din MT pentru menţinerea modului de calcul al subvenţiei prevăzute în contractele de servicii publice pentru transportul feroviar de călători aferente perioadei 2012 - 2015.
 
În perioada 28 septembrie 2012 - 19 decembrie 2012, Dumitrescu le-ar fi divulgat sistematic celor doi oameni de afaceri date şi informaţii cu privire la strategia vizată pe linia obţinerii subvenţiei pentru transportul feroviar de călători de către principalul concurent al firmei Regiotrans - operatorul naţional de călători SNTFC "CFR Călători" SA Bucureşti. Astfel, în 28 septembrie 2012 Dumitrescu i-ar fi informat pe cei doi despre intenţia companiei CFR Călători de a creşte cu aproximativ trei milioane numărul de kilometri pe care intenţionează să-i opereze în cadrul pachetului minim social pentru anul 2013, aspect care ar fi determinat diminuarea coeficientului tren/kilometru calculat pentru ceilalţi operatori feroviari privaţi, inclusiv Regiotrans.
 
În ceea ce îl priveşte pe Nicolau Costache, în perioada august 2010 - februarie 2011, acesta, în calitate de director general al Regionalei Căi Ferate Braşov, ar fi primit, în trei rânduri, de la reprezentanţii unor firme, sume de bani, cu scopul favorizării firmelor respective procedura de achiziţii publice a unor lucrări la calea ferată, pe raza RCF Braşov.
 
Omul de afaceri Costel Comana s-a sinucis, pe 26 februarie, spânzurându-se în toaleta unui avion care efectua un zbor de la Bogota la San Jose, capitala Costa Ricăi.
 
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii