Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetașii din toată lumea sărbătoresc astăzi

ro

22 Feb, 2016 07:24 1727 Marime text
Ziua mondială a cercetășiei este marcată la data de 22 februarie și reprezintă ziua de naștere a fondatorului Mișcării „Scout" - cercetașii, Robert Baden-Powell, și, în același timp, activitatea cercetașilor specifică țărilor și culturii în care aceștia trăiesc.
 
Robert Baden-Powell a urmat o carieră militară și a încercat să reformeze metodele de pregătire militară, introducând activități distractive pentru ridicarea moralului trupelor, potrivit Agerpres. Acesta şi-a dedicat viața promovării păcii și toleranței.
 
În vara anului 1907 a organizat pe coasta de sud a Angliei (insula Brownsea), o tabără pentru 20 de tineri în care promova prin educație non-formală spiritul de aventură, lucrul în echipă și progresul personal, prin forțele proprii, acesta reprezentând momentul când a luat naștere Cercetășia, o mișcare care, în scurt timp, a luat o amploare deosebită.
 
În prezent, cercetași din toate țările lumii sunt implicați în proiecte de dezvoltare pe teme precum dependența de droguri și prevenirea ei, instrucția și conservarea mediului.
 
Sursa: gds.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii