Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul New York-ului, evacuat din cauza unei bombe

ro

02 May, 2010 13:59 808 Marime text

Centrul oraşului New York a fost evacuat după ce pompierii au descoperit o maşină plină cu explozibili, iar o persoană a fost văzută fugind de la locul incidentului.

Autovehiculul a fost descoperit de către un vânzător de tricouri care a atenţionat un poliţist călare cu privire la maşina suspectă, la ora 18.30. Acesta a a observat că din maşină ieşea fum şi se simţea în aer un miros de praf de puşcă. Poliţistul şi-a anunţat imediat colegii care au eliberat piaţa în scurt. O echipă de genişti a intervenit, cu ajutorul unui robot şi au neutralizat dispozitivul incendiar care era compus din mai multe butelii de propan şi benzină. Împreună cu acestea s-a găsit o cutie neagră, cu componente electronice, care conţinea praf de puşcă care se găseşte în general în artificii.

Primarul Michael Bloomberg a declarat, după descoperirea maşinii cu explozibili, că fiecare terorist al lumii are harta oraşului New York în buzunar şi că, simţindu-se ameninţaţi de libertatea americanilor, ei se concentrează pe simbolul acestor libertăţi, anume oraşul New York.

Momentan piaţa Times Square rămâne închisă, iar mai multe spectacole de pe Broadway au fost anulate. Momentan a fost exclusă varianţa unui atentat terorist.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii