Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Gifted Education organizează selecții pentru copiii supradotați

ro

28 Aug, 2014 22:35 2321 Marime text
Școala de Excelență este prima școală dedicată în exclusivitate copiilor supradotați, cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani și adolescenților cu abilități înalte, cu vârste de la 13 la 18 ani. Pentru susținerea copiilor supradotați, Centrul Gifted Education a început selecția care va dura până în data de 30 septembrie. Acest program academic face parte din cel mai amplu proiect realizat în România, dar și pe plan internațional, de susținere a copiilor supradotați, și a fost lansat în țara noastră în 2010. 

Selecția constă într-o serie de teste internaționale, o evaluare comportamentală și interviuri, pentru copiii de peste 5 ani. Pentru grupa 4-5 ani, selecția constă într-un test internațional și un interviu.

Copii care vor fi admiși la Școala de Excelență, vor beneficia de un conținut avansat al curriculei, de folosirea de metode de învățare accelerată și învățare rapidă, de utilizarea abilităților înalte de gândire, a gândirii critice, globale, holistice, implicarea tuturor inteligențelor multiple și a tuturor simțurilor în învățare, învățarea prin dezbatere, dialog, grupuri de discuție și centrarea educației pe practică, în proporție de 90%, după cum se arată într-un comunicat al Centrului Gifted Education.

Datorită unui număr mare de solciități, în acest an, Centrul Gifted Education a lansat și primul programul academic pentru adolescenții gifted. Aceștia vor avea posibilitatea să-și dezvolte capacitățile de autocunoaștere, de conștientizare a propriului potențial, să-și dezvoltate capacitatea de interacțiune pozitivă, dar și capacitatea de autoasumare a responsabilităților sociale.

Înscrierile se pot face pe website-ul www.giftededu.ro. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii