Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centru de Competență pentru Tehnologii Spațiale, inaugurat la Constanța

ro

03 Dec, 2014 16:05 1887 Marime text
Institutul Naţional de cercetare-Dezvoltare Marină (INCDM) „Grigore Antipa“ Constanța găzduieşte vineri inaugurarea Centrului de Competență pentru Tehnologii Spațiale la Constanța (COSMOMAR). Evenimentul va fi marcat prin workshop-ul „Tehnologii spațiale pentru Dezvoltarea Durabilă a zonei marine și costiere a Mării Negre“.
 
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea unui centru de competenţă în domeniul tehnologiilor spaţiale pentru Regiunea de Sud-Est a României. Obiectivele strategice ale COSMOMAR sunt colectarea, arhivarea şi păstrarea de date oceanografice, în scopul de a maximiza utilizarea acestora; creşterea gradului de disponibilitate a datelor oceanografice pentru un grup cât mai mare de utilizatori; promovarea schimbului de date la nivel naţional şi internaţional; asigurarea transferului de date către diferiţi utilizatori; asigurarea transferului de date din diferite surse de date oceanografice; furnizarea de date pentru implementarea politicilor UE în domeniul marin, după cum se arată într-un comunicat al Institutului Grigore Antipa.
 
Proiectul COSMOMAR este finanțat în cadrul Programului de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare STAR – Tehnologie Spaţială şi Cercetare Avansată pentru perioada 2012-2019, prin Agenţia Spaţială Română (ROSA), și este coordonat de INCDM “Grigore Antipa“ Constanța.

Workshop-ul „Tehnologii spațiale pentru Dezvoltarea Durabilă a zonei marine și costiere a Mării Negre“ se desfășoară începând cu ora 9:30.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii