Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celulă de criză în cazul accidentului din Bulgaria

ro

21 Sep, 2014 15:43 2004 Marime text
Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism (DIMMMAT), alături de Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a înființat o celulă de criză în urma accidentului de autocar produs în Bulgaria, în care o persoană și-a pierdut viața, iar alte șase au fost rănite, a anunțat, azi, într-un comunicat de presă, DIMMMAT, preluat de  Agerpres.
 
“Având în vedere tragicul accident produs în cursul acestei dimineți, în jurul orei 05.00, în urma căruia un autocar cu 25 de pasageri români care circula de la Kusadasi spre România, s-a răsturnat în pasul Republika, între localitățile Gurkovo și Veliko Tărnovo, din Bulgaria, Ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Jianu a dispus înființarea unei celule de criză la nivelul Departamentului”, se arată în comunicatul citat.
 
Potrivit sursei citate, din primele verificări, societatea tour-operatoare care a organizat această excursie deține licență și brevet valabile, precum și poliță de asigurare împotriva insolvabilității și a falimentului.
 
"Primul dintre cei șase răniți a sosit chiar acum cu un echipaj SMURD Craiova. Rănitul a suferit un traumatism cranio-cerebral grav", a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.
 
El a precizat că, în cursul zilei, urmează să fie adus un al doilea rănit, cu un alt elicopter, în timp ce alți patru răniți vor ajunge și ei în țară cu un elicopter de mari dimensiuni.
 
Raed Arafat a mai spus că doi pacienți vor fi aduși la Spitalul Floreasca, urmând ca celelalte victime ale accidentului să fie transportate la un alt spital, care nu a fost încă stabilit.
 
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus ca o a treia aeronavă, de tip MI 17, a Inspectoratului General de Aviație al MAI să se deplaseze în Bulgaria pentru a aduce în țară alte 4 persoane rănite în accidentul din Bulgaria.
 
Sursa: agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii