Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai bogate regiuni din reorganizarea lui Băsescu

ro

10 Jun, 2011 14:03 1665 Marime text

Dacă România se va împărţi în 8 judeţe - aşa cum prevede planul de regionalizare susţinut de preşedinte şi premier - locuitorii din Capitală şi zona metropolitană Ilfov se vor putea lăuda că stau în cea mai bogată regiune, arată o analiză incont.ro.

Regiunea Bucureşti - Ilfov este de departe scena unde se derulează cele mai mari afaceri. În Capitală este sediul central al OMV Petrom, liderul pieţei interne a carburanţilor şi cea mai mare companie din România, dacă ne uităm la cifra de afaceri. Tot aici găsim cele mai importante companii de telefonie - Vodafone, Orange, Romtelecom, dar şi firma de stat care transportă toată energia electrică ce se vinde în ţară: Transelectrica.

Nici Ilfov nu duce lipsă de afaceri importante ca Metro, Philip Morris, Coca Cola sau Porche România.

În top urmează Regiunea Sud. În Argeş găsim Automobile Dacia, în Dâmboviţa, toate drumurile duc la Arctic, iar în Prahova găsim sediul rafinariei Petrotel - LukOil.

Regiunea Sud-Est se laudă cu Rafinăria Petromidia din Constanţa, ArcelorMittal din Galaţi, în timp ce Vrancea vine cu textilele pentru marile case de modă din Italia şi nu numai.

Nord-Vestul vine cu Holcim la Bihor şi cu Nokia de la Cluj iar Vestul se laudă cu Astra Vagoane şi Compania Naţională a Huilei.

În Nord-Est găsim sediul central al E.ON Moldova din Iaşi dar şi ArcelorMittal Tubular din Neamţ.

Regiunea Sud-Vest vine cu fabrica de aluminiu Alro Slatina din Olt, iar în Gorj sunt amplasate Complexul Energetic Turceni, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si Compexul Energetic Rovinari.

În Centru, lista începe cu Alba în care domina industria lemnului. Continuăm cu Azomureş în timp ce Sibiu aduce în prim plan sectorul gazelor cu Romgaz şi Transgaz.

Sursa:  http://www.realitatea.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii