Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel puțin 30 de militari au murit într-un atentat sinucigaș din Yemen

ro

18 Dec, 2016 13:17 1878 Marime text

Cel puțin 30 de militari au murit și mulți alții au fost răniți într-un atentat sinucigaș care a avut loc duminică dimineață la Aden, al doilea oraș ca mărime din Yemen, situat în sud, au precizat responsabili militari și surse medicale, relatează Agenției de presă France Press.
 
Un kamikaze și-a detonat încărcătura de explozibil pe care o avea asupra sa în momentul în care mai mulți militari erau adunați pentru a-și ridica solda lunară într-o bază din nord-estul Adenului, a precizat un responsabil militar.
 
Atacatorul s-a amestecat printre mulțimea de soldați în baza al-Solban, situată în cartierul al-Arish, înainte de a comite atentatul, a precizat el.
 
Atentatul de duminică vine la opt zile după un atac similar la 10 decembrie, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) și soldat cu 48 de morți în rândul unor soldați adunați de asemenea să își încaseze solda.
 
Joi, rețeaua Al-Qaida din Yemen s-a distanța de atentatul de la 10 decembrie, spunând că SI este un grup „deviant“ care încearcă „să răspândească discordie“ între triburi și Al-Qaida.
 
Al-Qaida și Statul Islamic au profitat de haosul cauzat de război în Yemen pentru a-și înmulți acțiunile, în special împotriva forțelor guvernamentale.
 
Acestea din urmă, susținute din martie 2015 de o coaliție arabă sub comandament saudit, se luptă atât cu rebelii houthi, care controlează o parte din teritoriu, inclusiv capitala Sanaa (nord), cât și cu grupări jihadiste bine implantate în sudul și sud-estul Yemenului.

Sursa foto: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii