Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai mare hotelier din România vrea să vândă zece hoteluri. Vezi ce are pe litoral

ro

27 Sep, 2012 07:05 2360 Marime text

Josef Goschy, cel mai mare hotelier din România, încearcă fără succes de câţiva ani să vândă 10 din cele 25 de hoteluri pe care le deţine în ţară, însă cumpărătorii nu sunt interesaţi de ele, iar omul de afaceri vrea să le promoveze în China, Rusia şi ţările arabe.

"Nu se vinde nimic. Nici măcar nu vine nimeni să întrebe şi nu există niciun fel de dorinţă a investitorilor români de a cumpăra ceva în domeniul hotelier", a declarat Goschy pentru MEDIAFAX.

El a scos la vânzare în ultimii ani mai multe hoteluri, respectiv Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din staţiunea Neptun-Olimp, pentru care cere câteva zeci de milioane de euro, complexul Fântânele din Cluj, cu două hoteluri (Bianca şi Radu), care costă 6,5 milioane de euro, complexul Făget (80 de locuri), tot din Cluj, cu 5,2 milioane de euro, complexul Onix-Safir din staţiunea Cap Aurora (5,2 milioane de euro), hotelul Transilvania din Alba Iulia (3 milioane de euro) şi hotelul Central din Suceava (3 milioane de euro).

Goschy, în vârstă de 80 de ani, spune că înceracă să vândă o parte din hoteluri pentru a investi banii obţinuţi în modernizarea celorlalte.

Firma Unita Turism, deţinută de Goschy, are 25 de hoteluri care cumulează peste 3.500 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante, fiind cel mai mare lanţ hotelier din România.

El recunoaşte însă că hotelurile din ţară, cu un grad mediu anual de 30%, nu sunt rentabile. Excepţie fac cele de pe litoral, care în acest an au mers "deosebit de bine".

Goschy îşi pune însă speranţa în pieţele din străinătate şi vrea să promoveze hotelurile prin agenţii imobiliare din China, Rusia şi ţările arabe.

"Să vină investitori ruşi, arabi sau chinezi, pentru că ei au bani să investească, şi apoi să aştepte vremuri mai bune, când piaţa hotelieră îşi va reveni. Ele sunt nerentabile acum, dar un hotel se cumpără pentru zeci de ani", a încheiat Goschy.

Sursa: economica.net

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Anti-javre hoate 27 Sep, 2012 23:10 Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din staţiunea Neptun-Olimp? Ale lui sunt? Cu cati bani le-a cumparat, de le vinde acum cu zeci de milioane de EUR? In conditiile in care NU A INVESTIT NIMIC IN ELE!!! Ati vazut cum arata cele 3 hoteluri? Erau mandria litoralului! Acum sunt un jaf! "Nea Marin Miliardar" are mai multe scene filmate acolo, pe vremea cand aveau aspect comercial. S-ar rasuci in mormant Amza Pellea daca le-ar vedea acum.