Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai mare claviaturist al rockului a murit, împușcat în cap! (video)

ro

12 Mar, 2016 10:03 2308 Marime text
 
E din nou doliu în muzica mondială după ce una dintre legende a decis să-și pună capăt zilelor. Keith Emerson, clăparul grupului englez Emerson, Lake & Palmer si una dintre figurile-cheie ale rockului progresiv din anii '70, a fost găsit mort, ieri, în reședința sa din Santa Monica, California. Avea 71 de ani. Moartea sa a fost confirmată de Martin Darvill, un asociat al managerului lui Emerson.
 
Departamentul de Poliţie din Santa Monica, citat de New York Times, a anunţat că nu există suspiciuni cu privire la cauza morţii: se pare că muzicianul s-ar fi împuşcat singur în cap.
 
Emerson era considerat unul dintre cei mai mari claviaturiști ai rockului progresiv. El avea un background de muzică clasică obţinut prin lecţii particulare, precum şi un interes deosebit pentru jazz. Acest amestec de influenţe s-a simţit în melodiile trupei Emerson, Lake & Palmer, cum ar fi "Knife-Edge".
 
Atrasă de tot ce era spectaculos şi bombastic, şi de multe ori criticată pentru asta, trupa a încheiat unele spectacole live cu salve de tun.  Ceilalţi membri au fost basistul, chitaristul şi solistul Greg Lake şi bateristul Carl Palmer.
 
Emerson era omul spectacol, stătea în picioare şi putea cânta simultan la mai multe claviaturi, uneori folosea chiar şi cuţite pentru a ţine apăsată o notă, scrie New York Times.

Sursa foto: New York Times

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii