Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai călduros Craciun Iată totuşi unde se poate schia în România

ro

26 Dec, 2015 17:25 1998 Marime text
Se schiază în partea superioară a Muntelui Postăvarul, iar instalaţiile de transport pe cablu care funcţionează sunt telegondola şi telescaunul Ruia. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarţa: „Cea mai mare parte a zăpezii este zăpada artificială, măcar să fie frig dacă nu ninge, astfel încât să putem să înzăpezim şi partea inferioară, iar turiştii care vin în Poiana Braşov să se poată bucura de ski în cele mai bune condiţii”.
Pentru ca pârtiile să fie practicabile în partea superioară a masivului, s-au utilizat aproximativ 32.000 de metri cubi de apă din lacul artificial situat pe platoul Ruia pentru producerea de zăpadă artificială.

Tarifele pe transportul pe cablu au rămas aceleaşi ca în ultimii patru ani. 

O urcare sau o coborâre cu telecabinele din Poiana Braşov costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii între 6 şi 12 ani. Urcarea şi coborârea costă 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În ceea ce priveşte accesul pe puncte la telecabine, telegondolă, telescaune şi teleschiuri, cea mai ieftină cartelă, de 6 puncte, costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpă, cu 240 puncte, costă 530 de lei pentru adulţi şi 290 de lei pentru copii.
De asemenea, cei care aleg să îşi petreacă sărbătorile la Poiana Braşov se pot caza de la tarife care încep de la 200 de lei de persoană pe noapte la pensiune, în timp ce la un hotel de cinci stele un sejur de Revelion ajunge la 1.350 de euro de persoană pentru şase nopţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii