Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceartă între reformiştii din PDL şi restul membrilor pe criteriile de integritate, la CNC

ro

05 Mar, 2011 16:46 1230 Marime text

Europarlamentarii PDL Cristian Preda şi Monica Macovei au criticat, în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare, respingerea criteriilor de integritate în Colegiul Director. Vicepreşedintele Cristian Boureanu le-a răspuns: "PDL nu are problema de percepţie de partid corupt". Sala l-a aplaudat. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a cerut în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare al partidului să fie făcute explicaţii publice pentru respingerea criteriilor de integritate în cadrul şedinţei Colegiului Director de vineri.

„Vă rog, dacă ne-aţi putea explica pe scurt, pe înţelesul tuturor, convingător, despre ceea ce s-a întâmplat ieri (vineri, n.red). De ce ceea ce a fost aprobat de BPN nu a mai fost bun în Colegiul Director", a cerut Cristian Preda de la microfonul sălii.

„Sper să înţelegem că aceste criterii de integritate sunt pentru beneficiul partidului, nu pentru al meu sau al lui Preda. Amânarea mi se pare că e determinată de o lipsă de responsabilitate. Prezumţia de nevinovăţie e problema Parchetului, nu a partidului. Noi în partid vrem să promovăm ideile prin oameni credibili. Comisia existentă de statut şi etică în opinia mea are o activitate aproape de zero. Cer să ne spună câte decizii a luat în cazurile publice, ce a făcut, ce nu a făcut, de ce nu s-a sesizat. Repet propunerea, Comisia Naţională de Etică trebuie să poată să se sesizeze din oficiu. A descoperit pe drum şi interdicţia privind a lucra cu Securitatea. Noi am spus tot timpul în campaniile electorale că suntem altfel decât PSD. Noi nu facem ca Năstase, Antonescu, Ponta, Voiculescu. Noi suntem altfel. Noi suntem integri. Dacă spunem că suntem altfel, haideţi să arătăm că suntem altfel", a declarat Monica Macovei în cadrul Consiliului Naţional de Coordonare al PDL.

Cei doi au primit un răspuns din partea vicepreşedintelui Cristian Boureanu: „Cum s-a ajuns ca o decizie votată de o comisie, votată de BPN a fost schimbată. Aş vrea să le mulţumesc celor trei colegi ai noştri că au provocat o dezbatere internă. Dezbatere democratică - aşa nişte măsuri propuse de nişte colegi, măsuri poate extraordinare sau foarte proaste atunci când au fost puse pe hârtie. Au fost colegi care le-au tratat superficial, au fost unii ca mine, poate, care nu au apucat să le discute suficient şi a fost masa mare a partidului care şi-a spus cuvântul. Ieri, partidul a votat între un statut birocratic şi stufos. Statul român este definit astăzi printr-o birocraţie stufoasă. Statutul PDL avea 90% din propunerile preluate în platformă de un grup de colegi. Poate măsuri de excludere, de sancţionare existau în statut, dar de multe ori nu le-am pus în practică, pentru că ele erau luate de oameni", a declarat Cristian Boureanu.

„PDL nu are problema de percepţie de partid corupt. Avem singurul premier care nu este implicat într-un scandal de corupţie. Şi totuşi a încercat să se arunce acest lucru pe partid", a adăugat Boureanu.

Sursă: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii