Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai veche biserică din Tulcea, Biserica „Buna Vestire“, la 160 de ani de existență (galerie foto)

ro

10 Nov, 2014 12:34 4151 Marime text
Credincioşii din Tulcea au celebrat 160 de ani de existenţă a celei mai vechi biserici din municipiu, Biserica Buna Vestire. La slujba săvârșită ieri, de Prea Sfinția Sa, Visarion Bălțat și un sobor de preoți au participat şi președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Vasile Strat.
 
După slujbă, părintele paroh, Daniel Petre, a vorbit credincioșilor despre biserica Buna Vestire. Lăcaşul de cult a fost construit în 1848-1854. Biserica a fost ridicată inițial de comunitatea grecilor din municipiu, după care a fost predată Bisericii Ortodoxe.
 
„Vă felicit pentru realizarea celor două troițe care urmează să fie sfințite astăzi, pentru placa ce va fi dezvelită azi. Mulțumirile noastre se îndreaptă și către părintele Daniel Petre, care lansează monografia «Biserica Buna Vestire Tulcea, file de cronică», îmbogățind, astfel, moștenirea culturală pe care o păstrează municipiul Tulcea și biserica ortodoxă de pe aceste meleaguri“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
 
La finalul evenimentului, Prea Sfinția Sa Visarion, a sfințit cele două troițe care au fost ridicate în curtea bisericii și a dezvelit o plăcuță comemorativă, realizată cu ocazia împlinirii a 160 de ani de existență a bisericii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii