Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai tare anvelopă de iarnă Considerată exemplară de experții germani

ro

04 Dec, 2014 23:47 2068 Marime text
 
Iarna a venit, iar mașinile trebuie echipate corespunzător. Pentru a vedea care anvelope sunt cele mai fiabile pe timp de iarnă, experții de la AutoBild au testat 50 de modele pentru iarnă și verdictul a fost clar: ContiWinterContact TS 850 este „exemplar", relatează incont.ro.

Editorii de la AutoBild au testat 50 de modele de anvelope dimensiunea 225/50 R 17, însă numai 34 dintre acestea au trecut în a doua etapă a testării din cauza unor distanțe de frânare nepermis de mari pe carosabil umed sau pe zăpadă.

Expertul AutoBild descrie anvelopa ContiWinterContact TS 850 ca „Un adevărat specialist al iernii ce deține caracteristici de manevrabilitate de excepție pe carosabil umed, rezerve de siguranță impresionante la acvaplanare, distanțe de frânare scurte pe carosabil înzăpezit sau umed, performanță superioară de kilometraj și toate la un preț corect”. 

30 dintre anvelopele testate la frânarea pe carosabil ud de la 80 la 0 km/h au avut distanțe de oprire de peste 40,5 metri, în timp ce Continental ContiWinterContact TS 850 a reușit să ajungă la 36,1 metri. Cel mai slab rezultat obținut a fost de 52,7 metri, ceea ce înseamnă cu mai mult de trei mașini mai departe.

În România, anvelopele de iarnă sunt obligatorii atunci când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheața sau polei. Anvelopele de iarna de calitate sunt marcate atât cu semnul M+S (pentru noroi și zăpadă), cât și simbolul fulgului de zăpadă, cu care producătorii de anvelope pot marca numai acele produse care au trecut testele de performanță elocvente.


Sursa: incont.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii