Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce zice Parchetul Tribunalului Constanţa despre criminalul de la Ghindăreşti

ro

23 Nov, 2011 14:44 1061 Marime text
În noaptea de 22/23 noiembrie 2011 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul IVAN SIMION, de 50 de ani, din comuna Ghindăreşti, judeţul Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, adică faptă comisă prin cruzimi, şi de profanare de morminte, în legătură cu uciderea şi decapitarea fostului călugăr ARTION ALEXE.
Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în noaptea de 18/19 noiembrie 2011, pe la miezul nopţii, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice în locuinţa inculpatului, pentru că victima i-a făcut propuneri indecente, adică i-a propus să întreţină relaţii de natură homosexuală, iar în acest scop aceasta s-a şi dezbrăcat, inculpatul a reacţionat violent, aşa încât s-a înarmat cu un ciocan pe care îl avea în bucătărie şi a lovit-o pe victimă cu unealta respectivă în zona frunţii. După ce victima a căzut pe podea, inculpatul a continuat să o lovească cu ciocanul, apoi şi cu un cuţit, aplicând loviturile în zona extremităţii cefalice a victimei, preponderent la nivelul feţei. Din cauza stării de nervozitate extremă, după uciderea victimei în bucătăria locuinţei, inculpatul a scos cadavrul în curte şi cu ajutorul unui cuţit l-a decapitat. În continuare a introdus cadavrul în sac, i-a legat mâinile şi picioarele cu sfoară, a legat sacul cu sârmă, apoi l-a transportat cu un cărucior şi l-a abandonat pe strada Nucilor, la circa 50 de metri de locuinţa sa, în locul în care a şi fost descoperit câteva ore mai târziu. După ce a scăpat de cadavru, inculpatul a încercat să ascundă urmele faptelor comise, aşa că a spălat sângele de pe trotuarul din faţa casei, a şters urmele de sânge din locuinţă cu cârpe, apoi a aruncat în foc cârpele, crucea de lemn pe care victima o avea la piept şi încălţămintea acesteia.
În cursul zilei curente va fi formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru următoarele 29 de zile, propunere ce va fi trimisă spre soluţionare, potrivit competenţei materiale şi teritoriale, Tribunalului Constanţa.
Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor deosebit de grav, potrivit articolului 176 litera a din Codul penal, este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de profanare de morminte (în forma de profanare a unui cadavru), potrivit articolului 319 din Codul penal, este închisoarea de la 3 luni la 3 ani.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii