Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce zic procurorii despre poliţistul prins cu mită

ro

04 Oct, 2011 20:46 1041 Marime text
În cursul zilei de 04 octombrie 2011, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul ALBU LAURENŢIU-FLORIN, agent de poliţie în cadrul Secţiei 9 de poliţie rurală Chirnogeni, judeţul Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Probatoriul administrat în cauză a relevat ca stare de fapt că la data de 16 septembrie 2011 denunţătorul Ş.S., din comuna Bărăganu, i-a încredinţat spre folosinţă autoturismul său marca Dacia numitului D.A., deşi ştia că acesta nu posedă permis de conducere, iar cel din urmă a fost depistat de către agentul de poliţie inculpat conducând autoturismul pe drumurile publice, aşa încât a fost întocmit un dosar penal pe numele conducătorului auto respectiv pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a autovehiculului pe drumurile publice fără permis de conducere. Pentru a nu îşi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu şi, pe cale de consecinţă, de a-l ajuta să nu fie tras la răspundere penală pentru comiterea infracţiunii de încredinţare a unui autovehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere, agentul de poliţie inculpat i-a pretins denunţătorului Ş.S. suma de 2.700 de lei. După ce la data de 25 septembrie 2011 denunţătorul i-a remis inculpatului suma de 700 de lei, provenită din înstrăinarea autoturismului, iar acesta l-a păsuit pentru remiterea diferenţei, denunţătorul a sesizat organele de urmărire penală. La data de 04 octombrie 2011, în jurul orei 08:00 ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, delegaţi de procuror în acest sens, l-au depistat în flagrant pe inculpat, după ce a primit de la denunţător suma de 2.000 de lei. Imediat după ce a primit banii, inculpatul a încercat să dispară de la locul organizării prinderii în flagrant, demarând în trombă cu autoturismul său de serviciu, însă a fost urmărit de poliţiştii anticorupţie, pe traseu a aruncat pe geamul portierei bancnotele, numai că una dintre cele 20 de bancnote a fost prinsă de curentul de aer şi a rămas pe bancheta autoturismului său. În final inculpatul a fost blocat în apropierea Primăriei comunei Bărăganu şi condus la parchet pentru cercetări.

Urmează ca în cursul zilei curente să fie formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, propunere care va fi trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de luare de mită, conform art.254 alin.2 din Codul penal raportat la art.7 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, este închisoarea de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii