Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce vor taximetriştii independenţi din Năvodari

ro

17 Nov, 2011 14:57 1298 Marime text

 Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (A.D.T.I), organizaţie profesională naţională a Taximetriştilor, constituită conform OG.26/2000 apolitică, nonguvernamentală, susţine şi participă în data de 17.11.2011 orele 12 la protestul organizat de către Asociaţia Taximetriştilor Independenţi Euro Taxi-Ploieşti Organizaţie afiliată la A.D.T.I . Protestatarii vor pleca în marş cu maşinile din staţia Cablul Românesc până în faţa primăriei, cu oprire în fata prefecturii, li mai departe până la gara de sud. La protest vor participa 400 taximetrişti. Protestul va fi susţinut şi de urmîtoarele asociaâii profesionale din ţară afiliate la Asociatia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi:

Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi Bistriţa, Asociaţia Taximetriştilor Independenţi Braşov, Asociaţia Taximetriştilor Independenţi Timişoara, Asociaţia Taximetriştilor Independenţi Baăau, Asociaţia Taximetriştilor Independenţi Galaţi, Asociaţia Taximetriştilor Independenţi Năvodari şi Asociaţia Taximetriştilor Independenţi Iaşi. Împreună susţinem revendicările acestui protest şi suntem alături de asociaţia taximetriştilor independenţi euro taxi-Ploieşti. În parlamentul României Camera Deputaţilor există un proiect legislativ de modificare a legii taximetriei .

Unele amendamente propuse la acest proiect legislativ, pun în pericol existenţa taximetristului independent (PFA) şi complică foarte mult activitatea de taximetrie în general. În propunerea de modificare a legii se spune că numai asociaţia cu vechime cea mai mare şi declarată de legiuitor de utilitate publică are dreptul de a reprezenta interesele profesionale ale taximetriştilor, ceea ce înseamnă o îngrădire a libertăţii de asociere garantată de Constituţie.
Asociaţia pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi şi Asociaţia Taximetriştior Independenţi Ploieşti împreună cu celelalte asociaţii afiliate solicită să se respecte legea 38/2003. Solicităm practicarea unui tarif care să corespundă cu situaţia existentă. Solicităm practicarea tarifului de noapte şi a tarifului extraurban. Eliminarea activităţilor ilegale, a concurenţei neloiale şi a fraudei fiscale din rândul transportului în regim de taxi. Preşedintele Asociaţiei pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi, Radu Viorel

 

 http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/91927-Comunicat-de-pres-Asociaia-pentru-Drepturile-Taximetritilor-Independeni.html

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii