Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce unități militare au participat, la Constanța, la Ziua Forțelor Terestre

ro

23 Apr, 2016 06:52 2796 Marime text
 
Cu prilejul aniversării Zilei Forţelor Terestre, militarii Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” au organizat, ieri, o ceremonie militar - religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul Eroilor de Infanterie căzuţi în primul război mondial din Constanţa.
 
La activitate le-au fost alături şi partenerii americani dislocaţi la baza militară din Mihai Kogălniceanu, împreună cu militarii Divizionului 146 Nave Minare-Deminare din Constanţa şi Centrului Administrativ Aerodrom Mihail Kogălniceanu.
După oficializarea serviciului religioas şi depunerea de coroane şi jerbe de flori în memoria eroilor căzuţi la datorie, garda de onoare a defilat prin faţa oficialităţilor.
La ceremonie au participat: locţiitorul comandantului Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, colonel Paul Moglan, prefectul judeţului Constanţa, dl. Adrian Nicolaescu, comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Daniel Căpăţână, împreună cu alţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, cadre militare active şi în rezervă, veterani de război, membri ai asociaţiilor de revoluţionari şi cetăţeni ai judeţului Constanţa.
În fiecare an, la 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.
Ziua Forţelor Terestre aduce în memoria noastră faptele de vitejie ale ostaşilor români, amintirea eroilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, pentru apărarea fiinţei naţionale şi a gliei strămoşeşti. De asemenea, această zi reprezintă un prilej pentru a ne îndrepta gândurile spre cei care astăzi, îşi riscă viaţa în operaţiunile din Afganistan, pentru apărarea democraţiei şi a intereselor României, precum şi spre personalul care, în toate unităţile de Forţe Terestre, fac posibilă îndeplinirea cu succes a misiunilor de luptă. 
Surs text și foto: facebook.com/Brigada9Mecanizata
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii