Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trofee de vânătoare va expune un milionar la Antipa

ro

17 Sep, 2011 16:26 1262 Marime text

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu explică pentru EVZ cum a ajuns să vâneze şi de ce a decis să doneze o parte din trofee statului român, deşi a cheltuit mii de euro pentru obţinerea lor.

Un urs polar cu o lungime de 2,5 metri şi cu o lăţime de 1,5 metri şi un muflon alb care a fost vânat în munţii McKenzie din Canada, la înălţimea de 2.800 metri, sunt doar două dintre trofeele de vântoare ale omului de afaceri Gheorghe Iaciu, care vor fi expuse la Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa". În total, el va dona statului român 37 de trofee de vânătoare, dacă Executivul va adopa un proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Culturii.

Donează 30% din colecţia sa

Potrivit milionarului, animalele naturalizate şi trofeele care ar urma să fie expuse în Muzeu reprezintă aproximativ 30% din colecţia personală. "Totul a început din dorinţa de a realiza un contrast între viaţa obişnuită şi viaţa la extrem, între relaxare şi efort maxim. S-a întâmplat ca vehicolul să fie vânătoarea. Cum trebuia să am şi un scop, am stabilit ca acesta sa fie un portofoliu divers de trofee. În acest context, România, SUA, Canada, Africa şi alte teritorii s-au dovedit perfecte", a povestit, pentru EVZ, omul de afaceri cum a ajuns să colecţioneze atâtea tofee de vânătoare.

Integral pe www.evz.ro


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii