Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să știți înainte de a ajunge pe litoral Sistemul prin care coada de la Fetești poate fi evitată

ro

29 Apr, 2015 20:58 1988 Marime text
 
Am putea scăpa de cozi pe drumul spre litoral, la stația de taxare Fetești. Compania Națională de Drumuri ridică barierele de pe pod în această noapte.
 
Dar taxa rămâne în vigoare. Șoferii o vor putea plăti, însă, prin SMS. Dacă nu, vor primi amenzile acasă.
 
De joi, cozile ar trebui să scadă foarte mult, spun autoritățile, care se declară pregătite. Chiar dacă sistemul de plată prin SMS va fi funcțional, pe 1 mai stația de taxare de la Fetești se va aglomera foarte mult din cauza fluxului uriaș de mașini. Așa că autoritățile sunt pregătite în orice moment să introducă o bandă în plus. Cu alte cuvinte, șoferii vor avea la dispoziție în total trei benzi pe care pot să circule fără să se oprească, pentru că barierele vor fi ridicate.
 
Când vă veți apropia de stația de taxare, veți putea alege banda. Doar pe una singură veți plăti cash. Pe restul benzilor veți trece fără să mai stați la barieră. Le recunoașteți după semnul „e-Tarif".
 
După ce ați trecut, nu uitați să plătiți. Prima variantă - trimiteți un SMS la numărul scurt 7577. În SMS treceți numărul de înmatriculare și cifră 1, dacă este vorba de un autoturism. Pentru microbuze, autobuze, TIR-uri se precizează cifrele 2, 3 și 4. Veți primi un SMS prin care vi se va cere să aprobați tranzacția. Tariful plătit, de 13 lei pentru un autoturism, va apărea pe factura de telefon.
 
Puteți plăti și în benzinării, așa cum plătiți rovigneta. Deocamdată au acceptat să facă parte din sistem: OMV, PETROM, ROMPETROL și MOL. Din fericire, aveți timp să plătiți tariful.
 
Nu este singură surpriză pe care o pregătesc autoritățile. Podul de la Agigea poate fi folosit pe patru benzi. În plus, cei care vor să ajungă la Corbu și Vadu sunt sfătuiți să evite drumul care leagă Mamaia Nord de Năvodari, unde se efectuează lucrări de asfaltare. Variantă de ocolire este pe A4, prin Ovidiu și Năvodari.



Sursa: stirileprotv.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii